Виставка живопису Андрія Чижова «Місце»

Виставка живопису Андрія Чижова «Місце» у галереї Portal11. 23.10.2020 – 08.11.2020.

«Місце» — осінній проєкт Андрія Чижова, у якому він створює живопис, що візуалізує «емоційні мікросвіти» — тонкі баланси між інтимним та універсальним, між «тут і зараз», та «ніде».
«Я прагну створити картину, яка не стільки передає інформацію чи ілюструє певну ідею, а самостійно продукує переконливий емоційний досвід. В живописі маю на меті творити картини, які затягують глядача у свій чуттєвий простір, пробуджують спогади, ставлять запитання чи озвучують відповідь. Це твори, які мають свій унікальний клімат і мусять пролитися зливою, припекти сонцем чи оповити туманом».

Андрій Чижов народився у 1995 р. в Севастополі. З 2013 р. живе і працює у Львові. У 2019 р. отримав ступінь магістра на кафедрі художнього скла Львівської національної академії мистецтв. Нагороджений понад 90 відзнаками за творчу діяльність. Двічі (2009 p., 2011 р.) нагороджений президентською стипендією за творчий внесок у розвиток культури м. Севастополя. Нагороджений обласною іменною премією ім. В’ячеслава Чорновола (Львів, 2018p.). Активний учасник міжнародних (Україна, Польща, Болгарія, Німеччина, Ізраїль, США, Росія), обласних та всеукраїнських виставок, симпозіумів та пленерів. Член ГО «АРТ-модуль». Твори зберігаються в колекціях Музею скла у Львові, Україна; Ningbo Zhejiang Greenwave Glass Museum, КНР; Rusi Karabiberov Gallery, Болгарія, Die Hochschulbibliothek, Theologische Hochschule Friedensau, Німеччина; фондах Львівської національної академії мистецтв, в приватних колекціях України, Польщі, Болгарії, Німеччини, Ізраїля, Росії.

Київ, вул. Трьохсвятительська, 11.
Середа – неділя 11.00 – 19.00
Понеділок – вівторок — вихідні
+38 (063) 397 34 57
artportal11@gmail.com
portal11.com.ua
facebook: galleryportal11
Instagram: gallery_portal11